GROTE SCHOONMAAK

 

Bedrijvenvereniging Mechelen-Zuid houdt Grote Schoonmaak op 14/09
 
Verschillende bedrijven uit de zone Mechelen-Zuid steken op 14/09 van 15u tot 17u de handen uit de mouwen om zwerfvuil te verzamelen. De actie wordt georganiseerd en gecoördineerd door bedrijvenvereniging 'BMZ' in samenwerking met Mooimakers. Stad Mechelen juicht het initiatief toe en biedt logistieke steun. In totaal zijn er meer dan 70 deelnemers uit 10 verschillende bedrijven.
 
Schepen van Openbare werken, Christiaan Backx: "Dit is een prachtig initiatief van BMZ.  Ik hoop dat dit navolging krijgt in alle wijken en dorpen van onze stad. Alleen met de actieve medewerking van verenigingen en inwoners kunnen we echt de properste stad van de wereld worden."

 

Schepen van Economie, Katleen Den Roover: "Met deze actie geven de bedrijven een krachtig signaal en wordt het samenhorigheidsgevoel aangesproken door zelf de handen uit de mouwen te steken. Hiermee zetten ze hun positief ondernemerschap in de kijker en geven ze aan een aangename werkplek te willen creëren, hetgeen wij als stadsbestuur uiteraard ten zeerste appreciëren en ondersteunen".    

 

Mooimakers: "Met Mooimakers zetten we alle Vlamingen aan om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor eigen omgeving. Als iedereen veegt voor eigen deur, ligt Vlaanderen er meteen een heel stuk mooier bij. We zetten dan ook graag onze schouders onder dit mooie initiatief."

 

BMZ heeft het ambitieuze doel deze actie jaarlijks te doen groeien: meer deelnemende bedrijven, meer deelnemers, en een grotere oppervlakte bestrijken. Voor deze eerste editie is BMZ alvast erg tevreden met de grote opkomst.

 

De voorzitter van BMZ (Nico Van Daele), Schepen van openbare werken Christiaan Backx, en een vertegenwoordiger van Mooimakers zullen om 15u aanwezig zijn om de pers te woord te staan bij het startpunt te Egide Walschaertsstraat 15, waar op dat moment de deelnemers zullen vertrekken.

 

Voor meer informatie kan u terecht bij Benjamin De Bruyn, bedrijventerreinmanager, via 0470/13.36.99 of benjamin@main-man.be.

..

Deze actie wordt georganiseerd door de vzw Bedrijven Mechelen-Zuid in samenwerking met Mooimakers, en met de steun van POM Antwerpen, provincie Antwerpen en stad Mechelen.